goal2-0

AMAÇ 2: Açlığı bitirmek, gıda güvenliğini sağlamak, beslenmeyi iyileştirmek ve sürdürülebilir tarımı teşvik etmek

Şiddetli gıda kırılganlığı yaşayan insanların sayısı 2015’ten beri yükselişte ve hala çok sayıda yetersiz beslenen gelişme çağında insan var. Pandeminin getirdiği mali durgunluk ve büyük gıda zincirlerinin yaşadığı sıkıntılar gıda kırılganlığını artırıyor. Ayrıca çöl böceklerindeki artış, gıda kırılganlığından etkilenen 35 milyon insanın yaşadığı Doğu Afrika ve Yemen’deki huzursuzluğu stabil hale getiriyor. Pandemiye bağlı olarak 370 milyon okul çocuğu, bel bağladığı ücretsiz okul yemeklerini kaybedeceğini hissediyor. Pandeminin etkilerini hafifletmek ve sınırlandırmak için gıda üretim ve dağıtım sisteminin güçlendirilmesine dair önlemler alınması gerekiyor.

Aşağıda yer verilen inceleme girişimleri, açlığı sona erdirmeyi, gıda güvenliğini sağlamayı, beslenmeyi iyileştirmeyi ve ekonomik tarımı ilerletmeyi amaçlayan Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 2’ye açıkça uyumlu hale getirildi. İTÜ, SDG 2 ile ilgili çok sayıda projeye sahiptir.

İTÜ’nün yürüttüğü ilgili görev ve faaliyetler, Üniversitenin SDG’lere olan bağlılığının örnekleridir.


2-1-1

İTÜ Kafeteryaları ve Yemek Hizmetleri Gıda İsrafını Önlemeye Yönelik Özel Programlar Sağlamaktadır.

İTÜ-SAY Sistemi ile gıda israfını önlemeyi ve sıfır atık hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir adım atmayı amaçlıyoruz.

Devamını oku


1-1-1

Açık Dijital İnovasyon Merkezi

Bu araştırma, girişimciler ve araştırmacılar için Açık Dijital İnovasyon Merkezi (ODIH) olarak hizmet edecek kendi kendine yeten bir ev inşa etmeyi amaçlamaktadır.

Devamını oku


1-4-1

Kampüs Çoğumuz İçin Mutlu Bir Yuva

Üniversitemiz, İTÜ Çekirdek tarafından çeşitli mentorluk programları ve eğitim atölyeleri sağlamaktadır.

Devamını oku

1-3-1

Ata Yadigarı Tohumlar Kampüs Bahçemizde

Ekolojik yaşamı desteklemek için Buğday Derneği (tahmini 2002) ile işbirliği yapan gönüllü öğrenciler, Buğday'ın “Doğa Dostu Kent Bahçeleri - Tohumlar Kampüse” projesi kapsamında Taşkışla kampüsünde sebze yatakları başlattı.Campuss” by Buğday.

Devamını oku


acliga-son

Güvenli ve Sürdürülebilir Gıda

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 16 Ekim “Dünya Gıda Günü - Güvenli ve Sürdürülebilir Gıda" etkinliği düzenlendi.

Devamını oku