İTÜ Açlığı Önlemek için Alınan Aksiyonlar
2021 yılında 2534 öğrenciye İTÜ Yemek Bursu verilmiştir. Nisan 2022'den bu yana mezunlar ve mevcut üyeler, öğle yemeği bursu ve 550 TL’lik burs için bağışta bulunmaktalar. Bu yardımlaşma sayesinde 608.753 TL öğle yemeği bursu ve 240.730 TL konaklama bursu toplanmıştır.
Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü tarafından, üniversitemizde öğrenim gören ve maddi sıkıntı yaşayan öğrencilerimizin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yemekhanesinde sunulan öğle yemeği hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilmeleri için yemek bursları sağlanmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
http://yurtburs.itu.edu.tr/burs/yemek-bursu
Herkes için Sürdürülebilir ve Uygun Fiyatlı Gıda Seçenekleri
Tüm gıda satış noktalarında çeşitli sürdürülebilir gıda seçenekleri bulunmaktadır. Yerleşkelerin tamamında Yemek Şube Müdürlüğü'ne bağlı farklı kapasitelerde dört adet mutfak ve yirmi bir adet kafeterya bulunmaktadır. Bu tesisler, vegan yemek seçenekleri sunmaktadır.
Yemekhanelerde, vejetaryen yemek seçeneklerinin içeriğinde buğday, bulgur, un vb. hammaddeler bulunmaktadır. Gluten hassasiyeti olan kişiler için bu ürünler çıkarılarak uyarlanmıştır. Vegan/Vejetaryen yiyecek seçenekleri, diğer yiyecekler ile aynı fiyatta sunulmaktadır. Farklı kafeteryalarda alternatifler de mevcuttur. Fiyatlandırma ile ilgili detaylı bilgi dokümanda verilmektedir. https://sks.itu.edu.tr/yemek-saatleri-fiyatlari
İTÜ'de Gıda Güvenliğini ve Sürdürülebilir Tarımı Öğrenmek
2021’de tarım ve su ürünleri bölümlerinden 67 öğrenci mezun olmuştur. Bu bölümler sürdürülebilirlik temalarıyla eğitim vermektedir.
Sürdürülebilir gıda farkındalığını artırmak için, İTÜ'nün Güvenli ve Sürdürülebilir Gıda Komisyonu, Dünya Gıda Günü'nde yerel çiftçilerin ve üreticilerin katılabilmesi için halka açık ve ücretsiz bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte yerel üretici ve girişimci olan Gıda Mühendisliği Bölümü mezunları birer konuşma yaptı.
İTÜ Yerel Çiftçileri ve Gıda Üreticilerini Ağırlıyor
İTÜ'nün Yemek Servis Sistemi, yerel gıda kaynaklarından gelen ürünleri kullanmayı tercih etmektedir.
Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ile iki ortak araştırma projesinde çalışmıştır. Proje konuları, Tarımsal Ürünlerin Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi ve Tedarik Zinciri Odaklı Islah Hedeflerinin Belirlenmesi konularını içermektedir.