goal6-0

AMAÇ 6: Sürdürülebilir su yönetimi ve sanitasyonunun herkes için erişilebilir kılmak

Dünya çapında milyarlarca kişinin, COVID-19’un yayılmasını önlemek için temel önlem olan evde el yıkama ve dezenfeksiyon işlerinin güvenli bir şekilde sağlanmasına ihtiyacı var. Herkes için hijyen, sanitasyon ve su kalitesinin iyileştirilmesi için atılacak hızlı eylem planları, hastalığın yayılmasının önlenmesi için gereklidir.

Aşağıda yer verilen inceleme girişimleri, herkes için su yönetimi ve sterilizasyonun erişilebilirliğini güvence altına alma niyetiyle, Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 6’ya uyumlu hale getirilmiştir. Bu sorumluluk ve eylemler Üniversitenin SDG’lere bağlılığının örnekleridir.


6-1-1

İTÜ’nün Sürdürülebilir Binaları

İTÜ, su ve enerji verimliliği açısından sürdürülebilir bina sayısını artırma çabasındadır. Su kullanımının en aza indirilmesi, yeni inşaatların ana hedeflerinden biridir.

Devamını oku


6-2-1

İTÜ’de, Su Kullanımını En Aza İndiren Sürdürülebilir Bahçecilik

İTÜ, peyzajda İstanbul'daki yağıştan fazla yağış gerektirmeyen yerel bitkileri tercih ediyor. Kampüste permakültür ilkelerine uygun olarak yeni bir bahçe kuruldu.

Devamını oku


6-3-1

Bilinçli Su Kullanımının Teşvik Edilmesi

İTÜ, bilinçli su kullanımını artırmak için ilkokul öğrencilerine ücretsiz seminer ve atölye çalışmaları vermeyi amaçlayan Suyun Gözyaşları adında bir sosyal sorumluluk projesine sahiptir.

Devamını oku


6-4-1

Arktik, Antarktika, Okyanus ve Deniz Bilimleri ile İlgili Çalışmalar

İTÜ, ITU PolRec adında bir Polar Araştırma Merkezi kurdu. Merkezin; Arktik, Antarktika, Okyanus ve Deniz Bilimleri üzerine üniversiteler arası ve uluslararası çalışmalar yürütme misyonuna sahip bir Ulusal Antarktika Bilim Ekibi vardır.

Devamını oku


6-5-1

Solar Decathlon Africa : Sıfır Enerji ve Sıfır Atık Anlayışı

Türkiye'yi ilk kez Solar Decathlon Afrika Yarışmasında İTÜ'den Bosphorus adlı bir ekip temsil etti. Ekip, sıfır enerji ve sıfır atık anlayışıyla ReYard Evi Projesinin inşaatına başladı.

Devamını oku


1-1-1

Açık Dijital İnovasyon Merkezi

Türkiye'yi ilk kez Solar Decathlon Afrika Yarışmasında İTÜ'den Bosphorus adlı bir ekip temsil etti. Ekip, sıfır enerji ve sıfır atık anlayışıyla ReYard Evi Projesinin inşaatına başladı.

Devamını oku


7-1-1 

Enerji Tasarruflu Binalar

İTÜ, su ve enerji verimliliği açısından sürdürülebilir bina sayısını artırma çabasındadır. Bu binalarda enerji verimli mekanik ve elektrik aparatları kullanılmaktadır.

Devamını oku


7-3-1

İTÜ Yeşil Kampüs Projesi

İTÜ, sıfır emisyonlu araçların, yaya ve bisiklet yollarının kullanımının artırılmasına yönelik birçok iddialı hedef ve proje ilan etti.

Devamını oku


1-4-1

Kampüs Çoğumuz için Mutlu Bir Yuva

Üniversitemiz herkesin gülümseyebileceği bir ortam sağlamaya çalışıyor.

Devamını oku


12-1-1

Atıklarımızı Yönetiyoruz

Atık üretimi ve geri dönüşümü Türk Hükümeti ve İTÜ politikaları kontrolü altındadır.

Devamını oku


13-1-1

İklim Değişikliği Oyunu: CAMAPOLI

İstanbul merkezli bir iklim değişikliği adaptasyon ve azaltma oyunu

Devamını oku


14-1-1

Sürdürülebilir Su Stratejisi Modeli: HIDROTURK

HIDROTURK olarak kısaltılan “Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi için Türkiye'ye Özgü Hidroloji, Su Kalitesi ve Ekoloji Modelleme Araçlarının Geliştirilmesi” adlı proje, İTÜ tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülüyor.

Devamını oku


15-1-1 

İTÜ, Türkiye’nin İlk Süper Şehrini Projelendirdi

İTÜ'den bir ekip Eskişehir Kocakır'da “sıfır enerji, sıfır atık ve kendi ihtiyacını üreterek kendi kendine yeten ekolojik şehir” tasarladı.

Devamını oku