goal1-0

AMAÇ 1: Yoksulluğun her türünü her yerde sona erdirmek

Pandemi öncesinde bile, yoksulluğun dünya çapında azalma eğilimi yavaşlıyordu ve beklentiler 2030 yılına kadar muhtaçlığı sonlandırmanın dünya çapındaki hedefine ulaşamayacağı yönündeydi.

Pandemi, çok sayıda insanı bir kez daha olağanüstü muhtaçlık seviyesine itiyor. Ayrıca pandemi, sosyal güvence ile krize hazırlık ve tepki süreçlerinin güçlendirilmesi gerekliliğini öne çıkarırken, bu yönde alınan önlemler fakir ve yardıma en çok ihtiyaç duyan muhtaç insanları korumak için yeterli değil.

Aşağıda yer verilen araştırma girişimleri, Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 1’e ve ait olduğu göstergelerin tümünde yoksulluğu sona erdirme planına açıkça uyumlu hale getirildi. İTÜ bünyesindeki akademisyenler ve araştırmacılar, SDG 1’in ardından çeşitli konularda da çalışmalarına devam etmekteler.

Bu girişimler ve faaliyetler, Üniversitenin SDG’lere olan bağlılığının örnekleridir.


1-1-1

Açık Dijital İnovasyon Merkezi

Bu araştırma, girişimciler ve araştırmacılar için Açık Dijital İnovasyon Merkezi (ODIH) olarak hizmet edecek kendi kendine yeten bir ev inşa etmeyi amaçlamaktadır.

Devamını oku


1-2-1

İTÜ Çekirdek Tüm Yeni Girişimcileri Destekliyot

Üniversitemiz, İTÜ Çekirdek tarafından çeşitli mentorluk programları ve eğitim atölyeleri sağlamaktadır.

Devamını oku


1-4-1

Kampüs Çoğumuz İçin Mutlu Bir Yuva

Üniversitemiz, İTÜ Çekirdek tarafından çeşitli mentorluk programları ve eğitim atölyeleri sağlamaktadır.

Devamını oku


1-3-1

Ata Yadigarı Tohumlar Kampüs Bahçemizde

Ekolojik yaşamı desteklemek için Buğday Derneği (tahmini 2002) ile işbirliği yapan gönüllü öğrenciler, Buğday'ın “Doğa Dostu Kent Bahçeleri - Tohumlar Kampüse” projesi kapsamında Taşkışla kampüsünde sebze yatakları başlattı.Campuss” by Buğday.

Devamını oku