İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), sürdürülebilirlik yılı olarak belirlediği 2023’te başarısına bir yenisini daha ekledi.

Akademik derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), 2024 yılı Sürdürülebilirlik Sıralaması’nı açıkladı. QS bu sene sürdürülebilirlik teması altında “Sosyal Etki”, “Çevresel Etki” ve yeni eklenen “Yönetişim” kategorilerine göre dünya üniversitelerini sıraladı.

İTÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması: Sürdürülebilirlik 2024’te dünyada 1403 üniversite arasından 221. oldu. İTÜ “Çevresel Etki” kategorisinde dünyada 148. sıraya yerleşirken, Türkiye’de ise yine ilk sırada yer aldı. Ayrıca İTÜ, “Yönetişim” kategorisinde 153. sırada yer alırken, “Sosyal Etki” kategorisinde ise 400. sıraya yerleşti.

Genel sıralamada değerlendirilen üniversite sayısı geçen yıla göre 700’den 1403’e yükselirken, QS Sürdürülebilirlik 2024 listesine girmeye hak kazanan ülkemizdeki üniversite sayısı 11’den 24’e çıkmış oldu. Değerlendirilen üniversite sayısı geçtiğimiz yıla göre iki katı yükselmesine karşın, İTÜ yüzdelik dilimlerdeki artışını sürdürmeyi başardı.

İTÜ yeşil derecelendirmelerde Türkiye birincisi

Yeşil kampüsüyle dikkatlerin odağındaki İTÜ, dünya genelinde sürdürülebilirlik temasıyla yapılan bütün akademik derecelendirmelerde Türkiye’deki lider konumunu sürdürüyor. İTÜ, THE 2023 Etki Sıralaması ve 2023 UI GreenMetric’te olduğu gibi yine Türkiye’de ilk sırada yer aldı.