Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için atölye çalışması
İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, İTÜ Sürdürülebilirlik Komisyonu üyesi Prof. Dr. Hatice Ayataç ve MEB öğretmeni Sayın Çelebi Kalkan tarafından sürdürülebilir kalkınma amaçlarında farkındalığı arttırıcı bir atölye çalışması düzenlendi. Atölyeye katılan öğrencilerimiz çeşitli atık malzemeleri kullanarak okyanus, su, sağlık, toprak, çiftçilik gibi temalarda posterler hazırladılar.
Bu etkinlikle eşzamanlı olarak, İTÜ Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistemlerin Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çoraman, tüm gün süren “Tür Say” (Bio Blitz) etkinliği ile farklı üniversitelerden pek çok uzman ismin katılımıyla İTÜ Ayazağa Kampüsü’nü yaşam alanı olarak seçmiş türleri tespit etmek üzere kapsamlı bir saha çalışması gerçekleştirdi.
Dünyada örnek kampüs İTÜ
İTÜ geçtiğimiz haftalarda açıklanan THE Impact Rankings sıralamalarında 15. sürdürülebilir kalkınma amacı olan “karasal yaşam” kategorisinde dünya genelinde ilk 100’de yerini almıştı. Bir diğer önemli sıralama olan UI GreenMetric’te ise, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi “Dünyanın En Yeşil Kampüsü” sıralamasında dünya çapında 57’nci, Türkiye’de ise ilk sırada yer aldı. İTÜ, özellikle Gölet ekosistemi ile kent içi yaban hayatı için hem yerelde hem de dünyada önemli bir model teşkil ediyor.
Geçtiğimiz yıl kurulan İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi, İTÜ Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistemlerin Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı Komisyonu ve yürürlüğe giren yönergelerimiz ile kampüs biyoçeşitliliğini gelecek yıllarda da korumayı ve onarmayı hedefliyoruz.
Haberin orjinali için https://haberler.itu.edu.tr/haberdetay/2022/05/23/i-tu-den-dunya-ari-gunu-ve-dunya-biyocesitlilik-gunu-etkinlikleri adresini ziyaret ediniz