Solar Decathlon Europe, yenilenebilir yaşam için uluslararası bir öğrenci yarışmasıdır. İTÜ ve Lübeck Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (THL) öğrencileri ve öğretim üyeleri, iki yıllık proje geliştirme sürecinin ardından “the Deeply High” adlı bir ekip oluşturdu ve 20 Mayıs - 26 Haziran 2022 tarihleri arasında Almanya'nın Wuppertal kentinde düzenlenen Solar Decathlon Europe 21/22 Yarışmasına katıldı.

"Ekibin vizyonu, geçmiş bilgileri bugünün teknolojisi ve ileriye dönük vizyonla birleştirerek gelecek için daha etkili ve sürdürülebilir şehir modelleri geliştirmektir.”

Deeply High ekibinde İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama, Endüstriyel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden öğrenci ve öğretim üyeleri yer aldı.