16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından “Dünya Gıda Günü – Güvenli ve Sürdürülebilir Gıda” etkinliği gerçekleştirildi.

Sürdürülebilirlik Ofisi ve Güvenli ve Sürdürülebilir Gıda Komisyonunun işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, öğrenci sunumları, poster yarışmaları ve ödüllerin dağıtılması ile tamamlandı.


Açılış konuşmasında, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata Sürdürülebilirlik Ofisimize ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG)’nin İTÜ açısından önemine değinen bir sunum gerçekleştirdi.


Etkinlik, Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci, Malty Kurucu Ortağı Elif Özcü ve Gurmedenal Üretim Müdürü Savaş Pınar’ın Sürdürülebilir Gıda sistemleri üzerine yaptığı konuşmalar ile devam etti.

Gıda Günü kapsamında “Açlığa Son (SDG-2)” ve “Sorumlu Tüketim ve Üretim (SDG-12)” hedeflerinin yanı sıra “Hedefler için Ortaklıklar (SDG-17)” başlığının önemine de dikkat çekildi. Karbon ayak izinin başlıca sebeplerinden biri olan gıda atıkları probleminin çözümünün iş birlikleri ve ortaklıklarda saklı olduğu vurgulandı.



“Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden Açlığa Son ve Sorumlu Tüketim ve Üretim Kapsamında Ürün veya Süreç Geliştirilmesi” başlığı adı altında düzenlenen poster yarışmasında dereceye giren proje gruplarımızın poster sunumları gerçekleştirildi ve ödülleri takdim edildi.