İTÜ Kütüphanesi, kendi bünyesindeki ilk açık erişim etkinliğini, “Açık Bilim Nedir, Neleri Değiştirir?” başlığı altında 2 Şubat 2022'de gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yaşar Tonta (Hacettepe Üniversitesi), Gültekin Gürdal (İYTE), Doç. Dr. Zehra Taşkın (Adam Mickiewicz Üniversitesi), Aslı Vural (TÜBİTAK) ve Gülçin Kubat'ın (İTÜ) sunumlarını paylaştığı etkinliğin finalinde soru-cevap bölümü de yapıldı. Katılımcıların çoğunu etkinliğin ilk aşamada hedef kitlesi olan İTÜ Akademisyenleri oluşturdu.

Etkinlik, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata moderatörlüğünde, somut eylemlere yönelik fikir alışverişlerine ve kolektif düşünmeye olanak tanıdı. Yeni nesil açık erişim veri tabanları, akademiye etkileri, TÜBİTAK faaliyetleri, İTÜ'nün hedefleri gibi geniş yelpazede konular irdelendi. Açık erişim ve daha geniş kapsamıyla açık bilim ilkelerinin üniversitemiz tarafından benimsenmesi ve uygulanması konusundaki fırsat ve tehditler tartışıldı.

Bağlantıdan etkinliğin kaydına ulaşabilirsiniz.